Mansikan ravintoarvot – Mansikan terveysvaikutukset

mansikan ravintoarvot ja mansikan terveysvaikutukset
Mansikalla on monia terveysvaikutuksia ja hyvät ravintoarvot

Olemme koonneet tälle sivulle tärkeimmät mansikan ravintoarvot ja mansikan terveysvaikutukset selkeään ja helposti hyödynnettävään muotoon.

Mansikan ravintoarvot

Ravintoarvo Määrä/100g
Energia 45kcal(185kj)
Hiilihydraatti 7,7g
Rasva 0,3g
Proteiini 0,5g
Sokeri 7g
Suola 5,1mg

 

Mansikan energiasisältö

Suurin osa mansikan sisältämästä energiasta koostuu mansikan luontaisesti sisältämästä sokerista. Sokerin osuus mansikan energiasisällössä on noin 28,5kcal/100g eli noin 63 prosenttia.

Loput mansikan energiasisällöstä tulee esimerkiksi proteiinista ja rasvasta joita mansikassa on verrattain pieni mutta kuitenkin havaittava määrä.

Mansikan terveysvaikutukset

Mansikka sisältää vitamiineja

Mansikka sisältää runsaasti C-vitamiinia (noin 45mg/100g). Päivittäinen C-vitamiinisuositus suomalaisella aikuisella täyttyy noin 2 – 2,5 desilitran mansikkamäärästä.

Mansikassa on kuitua

Tuore mansikka sisältää kuitua hieman laskentatavasta riippuen noin 1,9-2,4g/100g. Kuivatussa mansikassa kuitupitoisuus on luonnollisesti suurempi.  Noin kilon verran tuoreita mansikoita popsittuaan saa aikuinen ihminen Suomessa suositellun päivittäisen kuituannoksensa.

Mansikan kerrotut terveysvaikutukset

Mansikalla, kuten suurella osalla luonnossa olevista aineista, on kerrottu olevan erilaisia hyödyllisiä vaikutuksia ihmisen terveyteen.

Osa vaikutuksista on tutkimuksilla todettu, osa perustuu jonkin mansikan sisältämän aineen tiedettyyn terveysvaikutukseen ja osa taas on kokemuksen mukaan kertynyttä tietoa jota ei ole tieteellisesti todistettu.

Mansikassa on runsaasti antioksidantteja.

Antioksidantit ovat eräänlaisia hapettumisenestoaineita jotka vähentävät hapen vanhentavaa vaikutusta ihmiseen ja estävät osaltaan solujen hapettumista ja sitä kautta niiden vaurioitumista.

 

Mansikka-allergia

Mansikan ravintoarvojen hyödyntäminen

Luomumansikan hankinta

Luomumansikkaa helsingistä

Satokauden aikana toimitamme luomumansikka Helsinkiin sekä vähittäisliikkeisiin että aamuntuoreena bussirahtina suoraan kuluttajille.

Luomumansikkaa Turun läheltä, Keskylän tilalta

Myymme satokaudella luomumansikkaa suoraan tilalta pääasiassa ennakkovarausten mukaan 5 kilon laatikoissa sekä 250g (0,5l) ja 500g (1l) rasioissa.

Luomumansikan päivän hinnan voit tarkistaa mansikkahinnastostamme, <=Klikkaa.