Luomukurkku – Puhdasta ja rapeaa luomukurkkua

Suomalainen luomukurkku

Luomukurkku on kesän raikas herkku joka rapsahtelee salaatissa, napsahtelee katkaistaessa ja maistuu raikkaasti leivän päälle siivutettuna. Luomukurkussa on kesän kurkkuinen maku kätevässä napostelumuodossa.

 

Suomalainen luomukurkku

 

Luomukurkut kasvavat kasvihuoneessa

luomukurkku lähikuvassa
Luomukurkku on puhdas ja raikas kesän herkku.

Suomessa kasvihuonekurkkua voi kasvattaa tuottavasti ainoastaan kasvihuoneessa. Kurkku on luonnossa maatapitkin etenevä ja kantaviin kasveihin lonkeroillaan tarttuva kasvi joka vaatii paljon aurinkoa, lämpöä ja oikeanlaiset lannoitteet kasvaakseen herkulliseksi suupalaksi.

Kasvatamme kurkkumme kasvihuoneessa turvealustalla ja lannoitamme tarpeen mukaan varastolannoituksella ja kasteluveden mukana annettavalla liukoisella luomulannoitteella.

Luomukurkut ovat puhtaita

Luomukurkuissa ei ole torjunta-ainejäämiä. Ei edes sallittua määrää. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta asiasta että emme käytä tuotannossamme torjunta-aineita. Vihannespunkkia vastaan taistelemme petopunkeilla jotka ovat vihannespunkkien luontaisia vihollisia.

Laadukkaat luomukurkut kruunavat pitopöydän

Luomukurkkua kierukaksi viipaloituna
Kurkusta voi tehdä erilaisia muotokoristeita salaatteihin, voileipäkakkujen päälle tai koristeellisiin kurkkuasetelmiin.

Luomukurkkuja voi mainiosti napostella sellaisenaan, viipaloida dipattavaksi, pilkkoa salaattiin tai höyläillä leivän päälle. Luomukurkkua voi käyttää lähes mihin tahansa jossa raikas rapsahdus on paikallaan.

Pakkaamme kurkkumme avariin pusseihin joista ne on kätevä liu’uttaa ulos ja käytön jälkeen sujauttaa takaisin sisään. Kurkkua kun harvoin käytetään kerralla loppuun.

Kun kerran maistat luomukurkkua ei paluuta entiseen ole?

Monet asiakkaamme ovat sanoneet kurkkumme maistuvan vahvemmalta ja tuntuvan hieman kiinteämmältä kuin tavanomaisesti tuotetut lajitoverinsa. Tämä voi johtua luomukurkun hieman hitaammasta kasvusta jolloin aromeja ehtii pakkautumaan yhteen kurkkuun enemmän.

Kurkun ravintoarvot

Kurkussa on paljon nestettä mutta vain vähän energiaa ja hiilihydraatteja.

Ravintosisältö / 100g kurkkua

  • Energiaa 11kcal
  • Hiilihydraatteja 1,4g
  • Rasvaa 0,1g
  • Proteiinia 0,7g
  • Sokeria 1,4g (fruktoosi  50%/ glukoosi 50%)

Mistä luomukurkkua saa?

Suuri osa isommista ruokakaupoista on ottanut luomukurkut pysyvään valikoimaansa silloin kun tuotetta viljelijöiltä on saatavilla.

Toimitamme luomukurkkuja kesällä esimerkiksi:

Stockmann herkku, Turku

Stockmann herkku, Helsinki keskusta

Ruohonjuuri Kamppi

Ruohonjuuri Turku

sekä tukkuliikkeiden kautta useisiin suomalaisiin ruokakauppoihin.