Luomumustaherukka, Mustaherukka – Luomu

Luomumustaherukka eli mustaherukka luomuna viljeltynä on yksi tilamme myöhäisemmän satokauden päätuotteista.

Viljelemme mustaherukkaa Paraisilla noin kahden hehtaarin alalla ja satokaudella toimitamme tuoretta ja kypsää herukkaa sekä yksityishenkilöille ympäri suomen että keskusliikkeiden kautta ja suoraan kauppoihin marjatiskejä komistamaan.

Mustaherukka kasvaa noin 1-1,5 metrin korkuisissa pensaissa muovilla katetuissa riveissä.

Mustaherukka kasvaa pensaassa ja nauttii auringosta sekä kosteudesta juurten ympärillä
Luomumustaherukka kasvaa riveissä. Pensaan kasvaessa muovikatteen merkitys jää vähäiseksi.

Mustaherukkaa voi käyttää tuoreena sekä mustaherukkahillojen, mustaherukkamehun että mustaherukkahyytelön raaka-aineena. Pakastettuna luomumustaherukka sopii esimerkiksi sellaisenaan syötäväksi, erilaisten kakkujen ja piirakoiden koristeeksi ja esimerkiksi teehen lisättäväksi.

Kuivattu mustaherukka sopii erinomaisesti makua antamaan erilaisiin leivoksiin, jogurtin ja myslien joukkoon sekä teetä maustamaan. Kuivattu mustaherukka säilyy kuivassa ja ilmavassa paikassa sellaisenaan.

Luomumustaherukka maistuu niin tuoreena kuin pakasteenakin. Kuvassa mustaherukka.
Suomalainen luomumustaherukka on erinomaisen makuista ja terveellistä nautittavaa talvella pakkasesta ja kesällä tuoreena suoraan tilalta.

Poimimme mustaherukat käsin ja lajittelemme kahteen laatuluokkaan.

1-luokan perattu mustaherukka on pääosin kannatonta ja roskista puhdistettua suurikokoista ja ehjää marjaa. Herukka on käsin poimittu ja erikseen laatikkoon pakattu ja valikoitu laatutuote. Toimitamme sekä viiden kilon laatikoissa että valmiiksi pakasterasioihin pakattuna.

Mehumarja on ”ronskimmin” käsin poimittua mustaherukkaa jossa on jonkin verran enemmän kantoja sekä mahdollisesti pieni määrä lehdenpalasia tai muuta luonnollista roskaa seassa. Mehumarja sopii sellaisenaan mehumaijassa käytettäväksi ja itse puhdistettuna esimerkiksi pakastukseen tai kuivatukseen.

Mehumarjan toimitamme viiden kilon laatikossa.

Toimitukset ympäri suomen

Tuoreena suoraan tilalta