Japanin ruusukvitteni

Japanin ruusukvittenit kasvavat matalina pensaina joissa on kauniit punaiset kukat. Ruusukvittenin hedelmät voivat olla punaisen, keltaisen ja vihreän sävyisiä ja voivat muistuttaa muodoltaan joko omenaa, sitruunaa tai päärynää. Maultaan hedelmät ovat hyvin happamia.
Ruusukvittenin hedelmiä voidaan käyttää moniin eri ruokiin monella eri tavalla säilöttynä. Ne sisältävät useita orgaanisia happoja, esimerkiksi runsaasti C-vitamiinia.
Pensaat ovat helppohoitoisia ja kestävät hyvin pakkasta sekä vaihtelevia kasvuolosuhteita. Niiden pahin uhka on ajoittain esiintyvät syyshallat.
Käyttö
Ruusukvittenini terveysvaikutukset perustuvat lähinnä orgaanisiin happoihin. Hedelmät sopivat hyvin hilloihin (hapot, parkkiaineet, voimakas aromi) sekä hyytelöihin (korkea pektiinipitoisuus)
Ruusukvitteniä voidaan sekoittaa myös muihin hedelmiin (omena, kurpitsa yms.) ja käyttää hedelmäsalaatteihin.
Teollisuudessa ruusukvittenistä voidaan tehdä mm. marmeladia, sosetta, (ekstraktia, kompottia), mehua, viiniä, mausteviinaa, karamelleja yms.
Ruusukvittenin taloudellisuus perustuu voimakkaaseen aromiin ja moneen käyttöön sopivaan makuun.