Pakastevadelma, pakastettu luomuvadelma 125g

Pakastevadelma sopii hyvin kermakakun koristeeksi.

Keskylän tilan pakastevadelma on pakastettua luomuvadelmaa sopivissa 125 gramman rasioissa. Pakastus säilyttää vadelman rakenteen niin, että sen käyttö esimerkiksi kakun koristeena on mahdollista.

Pakastevadelma on alkuperäistä luomuvadelmaa

Pakastevadelmamme poimitaan oman tilamme pensaista kypsinä ja vadelman rakenne sekä kuori mahdollisimman hyvin ehjänä säilyttäen. Pakastevadelma lajitellaan vielä poiminnan jälkeen käteviin uudelleensuljettaviin ja mahdollisesti myös uudelleenkäytettäviin, kestäviin pakasterasioihin. Rasioista pakastevadelmaa on mahdollista ottaa kulloinkin tarvittava määrä. Pakastamme sitä samaa laadukasta luomuvadelmaa jota asiakkaamme kesäisin ostavat tuoreena suoraan tilaltamme omiin pakkasiinsa.

Pakastevadelma kasvaa tilamme aurinkoisilla rinteillä

Pakastevadelman raaka-aineena oleva luomuvadelmaa kasvaa pelloillamme ilman torjunta-aineita tai keinotekoisia lannoitteita. Tästä syystä vadelma on turvallista nauttia niin smoothien, kakun kuin aamupuuronkin seassa.

Vadelman pakastaminen on tärkeä vaihe pakastevadelman tuotannossa

Sanotaan että pakasteet tulee käyttää nopeasti sulatuksen jälkeen. Tämä sama nopeus on erittäin tärkeää myös pakastevadelman valmistusvaiheessa. Pakastuksen on tapahduttava nopeasti ja pakastimen kotona pakastettaessa on oltava suhteessa vadelman määrään riittävän suuri ja tehokas. Kotipakastimen kuormaa voi itse pakastaessa jakaa niin että osa vadelmista esijäähdytetään esimerkiksi jääkaapissa.

Liian hitaasti pakastettaessa vadelman rakenne kärsii ja sen sisältämät ravintoaineet ehtivät haihtua marjan sisältä pois.

Keskylän tilan pakastevadelma siirretään välittömästi poiminnan jälkeen kylmiöön ja pakataan mahdollisimman nopeasti pakastukseen jotta vadelman rakenne ja ominaisuudet pysyvät mahdollisimman hyvinä aina asiakkaalle asti.

Vadelman sulatus nopeasti säilyttää ravinteet

Vadelmamme on pakastettu ripeästi poiminnan jälkeen, ja samalla tavalla myös sulatuksen tulisi tapahtua. Jääkaapissa sulatettaessa vadelmista olevat ravinteet hajoavat ja pakastevadelman ravintoarvo sekä vitamiinipitoisuus laskee enemmän kuin vadelmat nopeasti sulatettaessa.

Nopeasti vadelmat sulavat esimerkiksi kiisseleihin sekoitettaessa sekä kaatamalla hieman kuumaa vettä vadelmien päälle. Myös mikrossa vadelmat sulavat nopeasti.

Pitääkö kotimainen pakastevadelma keittää?

Ulkomaisen pakastevadelman yhteydessä on voimassa kehoitus keittää tai muuten riittävällä tavalla kuumentaa vadelmat ennen käyttöä. Kotimaisen vadelman yhteydessä tällaista kehoitusta ei ole annettu. Vaikka vadelma kasvaa luonnollisesti taivasalla, ei kotimaisen vadelman ole todettu kantavan siinämäärin vaarallisia tauteja tai bakteereja että sen kuumentamista suositeltaisi.

Pakastevadelman saatavuus

Pakastevadelmaa on yleensä saatavana tilaltamme ympäri vuoden. Toimitamme pakastettua vadelmaa myös Turun alueella esimerkiksi kupittaan Citymarketin pakastealtaaseen, josta sitä on mahdollista ostaa kauppareissun yhteydessä.

Tilamyymälämme palvelee päivittäin vain kesäisin, satokaudella. Talvella varmistat parhaiten pakastevadelman saatavuuden soittamalla etukäteen numeroon 040 588 8185