Luomutaimet – Mansikka, Mustaherukka, Vadelma

Vielä ehdit tilata mansikan luomutaimet kesän ja syksyn 2020 istutuksiin. Toimi nopeasti! Toimitamme mansikan taimia läpi kesän.

Pikalinkit: Mansikan taimetTaimihinnasto

Tuotamme Paraisilla laadukkaita mansikantaimia – luomutaimia sekä ammattiviljelijöiden että laatutietoisten harrastajien käyttöön.

Mansikan paakkutaimi lähikuvassa
Pieni luomumansikan paakkutaimi on pian valmiina peltoon kasvamaan,

Valikoimaamme kuuluvat mansikoista Bounty, Polka, Honeoye sekä Lumotar.

Mustaherukan taimia tuotamme lajikkeista Öjebyn, Mortti, Hedda ja Ola.

Viherherukkalajikkeitamme ovat Venny ja Vilma.

Tarpeen mukaan kasvatamme myös Ruusukvittenin taimia latvialaisesta piikittömästä lajikkeesta.

Tuotamme mansikan luomutaimet puhtaasti

Mansikan emotaimina käytämme sekä taudeista että tuholaisista puhtaita mikrotaimia joita kasvatamme kasvihuoneessa ulkopuolisen tuholaisvaaran minimoimiseksi. Kasvatuksen aikana lisäämme mansikan taimiin myös useaan kertaan petopunkkeja jotka toimivat luonnollisella tavalla esimerkiksi mansikkapunkkia vastaan.

Mansikan luomutaimet kasvattavat hyvää ja vahvaa juuristoa. Mansikan taimia saatavana koko kesän.
Terve mansikan juuristo on elinvoimainen ja täynnä pientä ”karvaa”.

Avomaalta kerätyt rönsyt ja pistokkaat lämminvesikäsittelemme tuholaisten torjumiseksi ennen istutusta kennoihin.

Kasvualustana paakuissa käytämme rikkaruohoista vapaata sopivasti lannoitettua turveseosta joka antaa mansikan taimille niiden tarvitseman kasvuvoiman kennossaolon ajaksi.

Mansikan satotaimet (Frigo-taimet)

Myymme sekä perinteisiä mansikan taimia paakkutaimina että myös heti istutusvuonna satoa tuottavia frigo-paakkutaimia jotka toimitamme suoraan pakkasesta.

Satopaakut on siirretty muutaman pakkasasteen lämpötilaan kylmiöön talvella niiden luonnollisesti jäädyttyä kennoissaan. Kylmäsäilytys pitää taimet lepotilassa ”odottamassa kevättä” kunnes ne otetaan pois kylmiöstä ja toimitetaan pellolle.

Jäiset paakkutaimet sulavat kuljetuksen aikana sekä lopullisesti ennen istutusta peltoon tai kasvimaalle. Sulamisen jälkeen kasvuunlähtö on nopeaa ja taimi tuottaakin satoa jo istutusvuonna juurenniskassa valmiina olevien kukka-aiheiden ansiosta.

Frigo-taimia on saatavana vain keväisin. Niiden istuttamisesta syksyllä ei ole hyötyä sadonajoituksessa.

Paakussa olevat satotaimet eroavat paljasjuurisista satotaimista tilantarpeen ja istutuksen osalta. Paakkutaimet vaativat istutustyössä kuopan tekemisen maahan kun taas paljasjuuriset frigo-taimet voi istuttaa kohtalaisen pieneenkin reikään. Paakkumallisissa satotaimissa toisaalta on enemmän vahingoittumatonta juurta jonka vuoksi kasvuunlähtö voi olla rivakampaa.

Toimitamme mansikan taimia ympäri Suomen

Toimitamme mansikan taimet tarpeen mukaan mihin päin Suomea tahansa. Pienemmät erät voimme toimittaa Postin tai matkahuollon välityksellä ja suuremmat rahdit Kaukokiidolla.

Mustaherukan taimet, paakkutaimet

Mustaherukan taimi, kuvassa mustaherukan marjatMustaherukan taimia on saatavana sekä pieninä paakkutaimina että pidempään kasvaneina paljasjuurisina taimina.

Pienissä paakkutaimissa on yksi piiskaoksa sekä juuret pienessä turvepaakussa.

Mustaherukan taimet, paljasjuuriset taimet

Mustaherukan paljasjuuriset taimet ovat vanhempia, noin 2-3 vuotiaita ja muutaman oksan omaavia maasta ylös kaivetuja taimia. Ne istutetaan hieman entistä kasvusyvyyttään syvemmälle ja voidaan tarpeen mukaan leikata haarautumisen vauhdittamiseksi.

Ruusukvittenin taimet