Mansikan hinta ja luomumansikan hinta vuonna 2020

Luomumansikan hinta 2020

Luomuvadelma kypsyy heinäkuun loppupuolella, ja otammekin jo varauksia vadelmasta vastaan.

Vadelman hinta 2020

Vadelman hinta ja tilaus / varauslomake löytyy tästä painamalla.

Tilannekatsaus mansikasta 19.7.2020

Mansikan sato Keskylän tilalla on käytännössä loppunut 19.7.2020. Emme ota enää uusia varauksia kaudelle 2020.

Sivun alareunassa oleva tilauslomake koskee näin ollen tästä eteenpäin vuotta 2021.

Erittäin pieniä määriä voi vielä saada itsepoimien, mutta poiminta on jo erittäin hidasta ja työlästä.

19.7.2020

Ajankohainen tieto 11.7.2020

Mansikan satokausi Keskylän tilalla loppuu pian. Keleistä riippuen mansikkaa voi tulla vielä noin viikon ajan.

11.7.2020

Psst; Jos olet malttamaton, pääset tästä suoraan mansikkahinnastoon!

Mansikan hinta on jokakesäinen puheenaihe, eikä vuosi 2020 tee asiassa poikkeusta. Mansikan hintaa vertaillaan usein markettien edessä ja toripöydissä. Pohditaan, mitä mansikka maksaa Helsingin, Tampereen ja Turun kauppatorilla, ja ennustetaan, laskeeko mansikan hinta vielä, vai loppuuko sato pian. Mansikan hinta selviää yleensä parhaiten myyntipöydän ääressä, sillä jo päivän vanha tieto on usein jotain muuta kun todellisuutta. Onhan mansikka tuoretuote, kuten on mansikan hintakin. Se vanhenee kun päivä vaihtuu.

On kuitenkin poikkeuksia. Sellainen on luomumansikan hinta Keskylän tilalla. Se on kiveen kirjoitettu ja se pysyy samana koko satokauden, aivan alkukauden ensimmäisiä mansikoita lukuunottamatta. Varhaisten punaposkien määrä on kuitenkin senverran pieni, ettei se ratkaisevasti vaikuta siihen, paljonko Keskylän tilan luomumansikka vuonna 2020 maksaa. 5 kilon laatikko kannallista mansikkaa maksaa 80 euroa, eli 16 €/kilo. Mansikan litrahinnaksi muodostuu 5 kilon laatikossa noin 8 euroa. Yhteen kiloon mahtuu noin kaksi litraa, ja 5 kilon laatikossa litroja on näinollen noin kymmenen.

Viljelemme kuluttajien laatikoihin pakattavaksi pääasiassa kahta eri mansikkalajiketta. Kestosuosikkimme Bounty on erittäin aromikas ja lempeästi suussa sulava mansikka, jota olemme pitäneet tilan valikoimassa jo aivan alkuajoista lähtien. Vaikka Bountyn kiloissa mitattava sato ei ole millään lailla vertailukelpoinen uusien, lähes tomaatin kokoisten mansikoiden kanssa, on sen aromi jotain ainutlaatuista.

Toinen lajikkeemme, Lumotar, pääsee lähelle Bountya, mutta ei kuitenkaan mielestäni voita sitä. Lumotar on kooltaan hieman Bountya suurempi, ja sen tuottamat mansikat kestävät Bountya paremmin kuljetusta ja säilytystä. Jos siis olet kauniin muodon perään, kehoitan kokeilemaan Lumotarta.

Olipa hankkimasi mansikka kumpaa tahansa, tulet varmasti yllättymään siitä erinomaisesta laadusta, jota olemme mansikkalaatikoihin pakanneet. Myönnän, että joskus pakkaajiemme tarkkojen silmien alta hujahtaa laatikkoon epäkelpo marja. Hekin ovat ihmisisä ja tekevät virheitä, vaikka ovatkin työhön harjaantuneet jo lähes kymmenen vuoden ajan.

Se palaute, jota mansikasta saamme, on kuitenkin erittäin positiivista. Laatuamme on sanoin kehuttu maailman parhaaksi, mutta sanoja enemmän meille merkitsee se tyytyväisyys, jonka näemme tilaltamme mansikkaa hakevan ihmisen kasvoilla. Kun tuottamamme mansikka otetaan käteen, laitetaan suuhun ja jähmetytään hetkeksi paikalleen, tiedämme onnistuneemme. Ja kun kuulemme tämän jälkeen toteamuksen ”On nää vaan hyviä”, olemme varmoja siitä että meidän kannattaa mansikan viljelyä jatkaa myös tulevaisuudessa.

Ja miksipä ei kannattaisi. Ansaitsevathan asiakkaamme saada hyvää mansikkaa tästä eteenpäinkin.

Jottei tämän mainion kesäherkun hinta jäisi aivan arvailujen varaan, julkaisemme kiveen hakatun mansikkahinnastomme tässä ja nyt.

Kuten aiemmin kirjoitin, se pitää paikkansa koko vuoden 2020 sekä tilalta noudettuna, kotiinkuljetuksissa Turun alueella että bussirahtina pääkaupunkiseudulle toimitettuna. Toimitusmaksut laskemme mansikan hinnan päälle allaolevan hinnaston mukaan.

Muuten, voitte tutustua tarkemmin siihen, miksi haluamme viljellä hyvää mansikkaa, linkkiä painamalla. Tai jatkaa lukemista tällä sivulla. Seuraavaksi pääsette hinnaston pariin.

Mansikan hinta Keskylän tilalla vuonna 2020

Mansikan hinta ja luomumansikan hinta vuonna 2020
Tuote, laatuluokka ja pakkauskokoPakkauksen hintaMansikan KilohintaLisätieto
Luomumansikka 1lk/5kg, perattu 86 €17,20 €Kannaton luomumansikka, sopii sellaisenaan tai pilkottuna pakkaseen.
Luomumansikka 1lk/5kg, kannallinen 80 €16,00 €Kannallinen 1-luokan luomumansikka. Perinteinen valinta.
Luomumansikka 1lk/500g, kannallinen 9 €18,00 €Kannallinen 1-luokan mansikka litran rasiassa.
Luomumansikka 1lk/250g, kannallinen 5 €20,00 €Kannallinen 1-luokan mansikka puolen litran rasiassa.
Luomumansikka pikkumarja 5kg, kannaton 80 €16,00 €Pientä perattua luomumansikkaa 5 kilon laatikossa. Sopii suoraan pilkkomatta pakkaseen
Luomumansikka sosemarja 5kg 69 €13,80 €Sosemarjaksi luokiteltua, pintavikaisempaa tai rumempaa marjaa 5 kilon laatikossa. Sopii mansikkahillon ja smoothien tekemiseen.
Luomumansikka mehumarja 5kg 52 €10,40 €Mehumarjaksi luokiteltua luomumansikkaa 5 kilon laatikoissa. Sopii mehun tekemiseen ja muuhun käyttöön jossa ulkonäöllä ei ole merkitystä.
Kotiintoimitus Turun, Kaarinan ja Paraisten alueella10 €Toimitusmaksu tilauksen koosta riippumatta yhteen osoitteeseen.
Linja-autotoimitus pääkaupunkiseudulle Turku-Helsinki reitin pysäkeille tai Kampin linja-autoasemalle8 € / 5kg laatikkoToimitusmaksu yhtä laatikollista kohden.
3 ltk 15 €, 5 ltk 25€ jne.

Mansikan saatavuus kaudella 2020

Avomaan mansikkakausi alkaa ”juhannuksen jälkeen”. Tällöin aurinko on kypsentänyt mansikat kauniin punaisiksi ja niiden aromi on parhaimmillaan. Mansikka-aika kestää hieman keleistä riippuen sadon alkamisesta noin 3 viikkoa eteenpäin, jonka jälkeen marjakoko hiipuu nopeasti niin, että sadon keräämisessä ei ole enää järkeä.

Joka kesä törmäämme mansikkakauden loppupuolella kysymykseen, saisiko mansikkaa vielä viikon päästä. Tai olisiko sitä vielä saatavana jonain tiettynä päivänä. Mansikka on valitettavasti (ja onneksi) sellainen luonnontuote, että sen saatavuutta ei voi luotettavasti ennustaa montaa päivää pidemmälle. Loppukaudesta yksi kipakka sadekuuro riittää pilaamaan koko jäljelläolevan sadon niin, ettei siitä juuri mehumarjaa kummempaa enää saa poimittua. Kova helle taas saattaa kypsentää mansikan niin, ettei satokausi jatku paljon alkua pidemmälle.

Vaikka pystymme kertomaan mansikan hinnan etukäteen ja pitämään lupauksemme sen suhteen, emme voi vaikuttaa säähän tai sitä kautta mansikan kypsymiseen, vaikka kuinka niin toivoisimme. Tästä johtuen mansikka kannattaa ottaa ohjelmaan heti kun se kypsyy.

Viimeaikoina olemme saaneet huomata, että mansikkamme kysyntä on suurempaa kuin peltomme tuotto. Vaikka olemme pyrkineet lisäämään mansikka-alaa hallitusti kysynnän mukaan, joudumme vuosittain myymään loppukaudesta tyhjää vakkaa ja laatikkoa josta pohja pilkottaa. Kansankielellä sanottuna eioota. Eikä se ole kivaa.

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että voisimme palvella kaikkia, niin uusia kuin vanhojakin, asiakkaitamme tasapuolisesti. Älkää kuitenkaan luottako siihen, että mansikkaa varaamatta riittää perheenne pakkaseen haluamaanne määrä, vaan varatkaa tarpeenne mukaiset kilot heti kun mahdollista.

Pitkäaikaisten asiakkaidemme pakastimen vetoisuuden tiedämme vuosien kokemuksella tarkalleen, ja osaame varata heille kokemuksemme perusteella oikean mansikkamäärän jo ennen kauden alkua. Uusien asiakkaidemme pakastimia ja mansikanhimoa täytämme varausjärjestyksessä. Eli mitä aikaisemmin varaatte, sitä varmemmin haluamanne määrän mansikkaa saatte.

Miten varaan mansikkaa?

Satokauden aikana pyrimme vastaamaan puhelimeen parhaamme mukaan. Kiireisimpään aikaan paras tapa tavoittaa meidät ja varata oikea määrä mansikkaa onkin suora soitto mansikkanumeroomme

040 588 8185

Satokauden ulkopuolella otamme varauksen vastaan mieluiten alla olevalla lomakkeella.

Koska mansikkaa sitten voi alkaa varaamaan?

No heti, nyt ja samantien. Välittömästi kun tämän kehoituksen näette. Muistattehan mitä juuri luitte; Mitä aiemmin varaatte, sitä varmemmin mansikkanne saatte.

Kun täytätte tietonne alle ja painatte ”lähetä”-nappia, varauksenne lähtee meille samantien. Olemme yhteydessä teihin kauden alkaessa ja sovimme tarkemman toimitus- tai noutoajankohdan.

Varausvahvistus lähetetään tähän sähköpostiin.
Olemme yhteydessä sopiaksemme tarkemman toimitusajan satokauden edetessä.
Valitse varaamasi määrä laatikoina
Valitse varaamasi määrä laatikoina
Valitse varaamasi määrä laatikoina
Valitse varaamasi määrä laatikoina
Valitse varaamasi määrä laatikoina

Mitä mansikkavarauksen jälkeen tapahtuu?

Lomakkeen täytettyänne saamme varauksenne sähköpostilla, ja samalla te saatte tiedon sähköpostiinne, että varauksenne on tullut perille.

Kun mansikan satokaus alkaa, otamme teihin yhteyttä puhelimitse sopiaksemme tarkemmin päivän ja ajan jolloin mansikat teille toimitamme, tai jolloin ne voitte tilaltamme noutaa.

Miten maksan mansikan hinnan eri tilanteissa?

Tilamyymälässämme maksutapana käy käteinen ja pankkikortit.

Kotiinkuljetuksissa Turkuun, Kaarinaan ja Paraisille maksutapana käy käteinen ja pankkikortit

Linja-autotoimituksissa pääkaupunkiseudulle laitamme laskun lähetyksen mukana, tai toimitamme ennakkomaksua vastaan.

Mansikan kotiinkuljetus, mitä se tarkoittaa?

Toimitamme luomumansikan suoraan tilaltamme päiväntuoreena eli aamulla poimittuna Turun alueelle omalla kalustollamme. Voitte sopia toimituksen joustavasti, sillä liikumme Turussa yleensä sekä aamulla, päivällä, että illalla.

Halutessanne jätämme mansikat myös sopimaamme paikkaan, esimerkiksi omakotitalon kuistille tai autotalliin mikäli ette ole paikalla toimitusaikana.

Luomumansikan toimitusmaksu Turun alueelle hinnaston mukaisesti 10€ / toimitus.

Luomumansikkaa Helsinkiin, Espooseen ja pääkaupunkiseudulle, miten ihmeessä?

Satokauden aikana toimitamme päiväntuoretta mansikkaa Helsinkiin bussirahtina niin, että asiakas noutaa tuotteet suoraan linja-autosta.

Tällä tavalla saamme mansikat mahdollisimman tuoreena pääkaupunkiseudulle. Linja-automatka kestää noin pari tuntia, jonka aamulla poimitut ja jäähdytetyt mansikat kestävät kokemuksemme mukaan moitteettomasti.

Luomumansikan toimitusmaksu pääkaupunkiseudulle bussirahtina hinnaston mukaisesti 5 €/ltk. Itse mansikan hinta on sama kuin tilalta noudettaessakin.

Muistattehan varata ajoissa!

Mansikkamme on haluttua, eikä sen saatavuus viimevuosina ole aivan täysin vastannut kysyntää, vaikka viljelyalaa olemmekin maltillisesti lisänneet. Muistattehan siis olla ajoissa liikkeellä ja varata kesän mansikat vaikka samantien. Sen jälkeen vastuu on meidän!

Varaamaan pääsette tästä painamalla.