Mansikkakausi 2018 on alkanut Keskylän tilalla lämpimästi. Olemme nauttineet lähes sateettomasta ja lämpimästä keväästä ja mansikkamme ovat paistatellet auringossa luomupeltojen ravinteista nauttien.
Katsaus mansikkakauteen 2.6.2018
Olemme jokin aika sitten poimineet ensimmäiset mansikat kausihuoneista ja toimittaneet ne herkullisina kuluttajien ruokapöytiin. Huoneessa kasvaneet mansikat ovat kohtalaisen kokoisia ja kauniita mutta odotamme innolla avomaan ensimmäisiä punaposkia, niissä maku on hitaamman ja lähempänä maata tapahtuvan kasvun vuoksi vieläkin ihanampi.
Mansikkakausi – tilannepäivitys 7.6.2018
Aurinkoiset säät ovat innostaneet mansikat kovaan kasvuun ja raakileita, kohtalaisen kokoisia on jo runsaasti.
Viime päivien pilviset säät ovat antaneet mansikalle aikaa kerätä raakileisiin rauhassa makea ja kokoa ennen kuin pinta rupeaa punoittamaan.
Talvituhoja ei uusissa mansikkakkasvustoissa juuri näy joten paikkaistutuksille ei ole suuremmin tarvetta.
Mansikoita on helteiden aikana kasteltu ja sadetettu runsaasti ja nyt kun maa on saatu sopivan kosteaksi on suoritettu mansikan perkaustöitä. Luomutuotannossa perkaaminen on tärkeässä roolissa koska rikkakasvien torjunta myrkyillä ei tule kysymykseen.
Kaiken kaikkiaan mansikkakausi avomaalla näyttää etenevän tällä hetkellä hienosti ja mansikoita saadaan tämänhetkisen arvion mukaan edelleen hieman ennen juhannusta.
Mansikkakauden kuulumiset 9.6.2018
Pari pilvistä päivää on antanut luomumansikalle hyvin aikaa kerätä aromia ja kokoa ennen punerruksen alkamista.
Pelloillamme on kitketty rikkaruohoja mansikkapuskien juurelta ja kasteltu ahkerasti pilvisestä säästä huolimatta.
Mansikkakauden ensimmäiset luomumansikat avomaalla kypsyvät tämänhetkisen arvion mukaan noin parin viikon sisällä. Mikäli helteet jatkuvat kovina eikä puolipilvistä päivää suuremmin tule, on vuoden 2018 mansikkakausi todennäköisesti ohi hyvinkin nopeasti.