Keskylän tilalla Paraisilla Mansikkaa poimitaan nyt kiivaasti ennätyksellisen aikaisessa vaiheessa. Harvoin luomumansikkaa avomaalta saa suuria määriä ennen juhannusta mutta tänä vuonna asia on toisin.
”Mansikoita on yleensä saanut poimittua pieniä määriä ennen juhannusta ja suurempi määrä mansikkaa on kypsynyt vasta juhannuksen jälkeen. Nyt näyttää kuitenkin siltä että herkullista luomumansikkaa on tullut suuri määrä jo ennen juhannusta.” Kertoo tilan isäntä Jari Koskinen
Nyt onkin mainio aika laittaa luomumansikkaa pakkaseen talven varalle ja syödä vaikka sellaisenaankin.
🍓Vilkaise tästä mansikkahinnastoa
Keskylän tilalla viljellään luomumansikkaa, pääasiassa Bountya ja Lumotarta kaudella 2018.
Lumotar on aikainen, makea ja erittäin aromikas Marja joka kestää hyvin niin kaupan hyllyllä kuin kotona jääkaapissakin. Mansikka kannattaa toki syödä mahdollisimman pian hankkimisen jälkeen mutta joskus tilanne edellyttää säilytystä. Tällöin on hyvä valita mansikka joka kestää säilytyksen tuoreena.
Lisää tietoa Lumottaresta tästä linkistä.
Bounty on perinteisesti tilan valikoimaan kuuluva mansikkalajike joka on saanut asiakkaiden suut hymyyn vuodesta toiseen. Bounty aromi on erittäin mukaansatempaava ja monet haluavatkin juuri Bountya kun mansikkaa pakkaseen laittavat.
Oli lajike mikä tahansa on mansikkaa hyvä hieman viilentää ennen nauttimista.
”Hieman viileänä mansikan aromi tulee paremmin esille kun suoraan pellosta lämpimänä nautittuna” kertoo Jari Koskinen
Luomumansikkaa Turkuun, Helsinkiin, Espooseen ja Turun lähikuntiin – Pääkaupungissa arvostetaan hyvää mansikkaa ja palvelua.
Vaikka Keskylän tila sijaitseekin Turun saaristossa, Paraisilla, toimitetaan mansikoita satokauden aikana päivittäin pääkaupunkiseudulle.
”Helsingin ja Espoon asiakkailla on ollut alusta asti suuri merkitys tilallemme. Vaikka alkuaikoina toimitus bussikuljetuksena on ollut meidän puoleltamme lähinnä halua palvella asiakkkaita hyvin, on tästä kehittynyt vähitellen kätevä ja nopea toimintamalli jolla saamme aamuntuoreen mansikan puoleen päivään mennessä perille Helsinkiin.” Mainitsee Jari Koskinen