Joulutorttu ruusukvittenhillolla

Vaikka, tai ehkä juuri siksi, että joulu jo meni ja suurimmat kiireet rahoittuivat, ehtii leipomaan joulun perinteistä herkkua, joulutorttua.

Ajan ja kvittenhillon kanssa.

Joulutorttujen täytteenä nähdään tai maistellaan perinteisesti luumua, omenaa ja aprikoosia. Kaikki hieman saman makuisia, kaksi niistä jopa saman värisiä keskenään. Eikä tämä uusi tulokas nimeltään ruusukvittenhillo näistä kahdesta värin puolesta juuri poikkea. Sekin on kellertävää.

Joulutorttu ruusukvittenhillolla on piristävä makuelämys

Ja hyvää.

Ruusukviten on pieni ja kova, matalassa pensaassa kasvava hedelmä, jonka kiiltävän kuoren alla sykkii posket lommolle vetävä happamuus. Tämän happamuuden, runsaan c-vitamiinipitoisuuden ja kellertävän värinsä vuoksi kvitten on mainiota raaka-ainetta hieman erilaiseen hilloon.

Happamia ja pektiinipitoisia hilloja on hyvä maistella juustojen, keksien ja muiden pikkusuolaisten makupalojen kanssa. Näissä kvittenin happamuus tuo mukavan lisän muuten tavallisiin (tai erikoisiin) juuston aromeihin.

Mutta hypätäänpä esittelystä asiaan. Ruusukvittenhillo on erään kvittentietoisen asiakkaamme kertoman mukaan mitä mainiointa täytettä joulutorttuihin. Ja niin se todella vaikuttaa olevan.

Ylläoleva kuva asian jossain mielessä todistaa. Ja uunista tuleva ihana aromi vahvistaa. Ruusukvittenhilloa voi mainiosti käyttää joulutortun täytteenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *